Låtar För Livet

Nu släpps ett unikt Rock- och Metal album till förmån för Suicide Zero

band 2021

Medverkande artister.
Övre raden från vänster: Those Without, Allt Faller, Dusty Miller, Aviana, Awake The Dreamer.
Undre raden från vänster: Torments, Lakesides, Marcus Vik, ColdTears, Noija

Varje år väljer nära 1600 personer i Sverige att avsluta sina liv! 10 st artister från den Svenska Rock- och Metalscenen släpper via High 5ive Music samlingsalbumet "Låtar För Livet" på Fredag, den 8 Januari. Ett album som är tänkt att hjälpa de som har det tufft och stötta Suicide Zero i deras arbete att radikalt minska antalet självmord.

– Nära 1600 personer som årligen väljer att ta sitt liv är 1600 för många! Vi startade projektet ‘Låtar För Livet’ för att kunna hjälpa till genom det vi är bra på, genom musiken. Tillsammans med artisterna så vill vi göra det vi kan för ge en positiv inverkan människors liv. Musik skapar gemenskap och glädje, samtidigt som den kan ge dig tröst och hopp när du behöver det. Jag har så många artister att tacka för många speciella ögonblick i mitt liv. Jag tror det är likadant för många andra och hoppas kunna är otroligt stolt att tillsammans med de medverkande artisterna få presentera den här skivan, säger Stoffe Johansson, en av initiativtagarna hos High 5ive Music.

Albumet som släpps digitalt på Fredag (8/1) innehåller nya alternativa Rock- och Metal tolkningar av artister som Veronica Maggio, Håkan Hellström, Laleh och Victor Leksell för att nämna några.
Bland de medverkande som tolkar dessa finner vi artister inom subgenrér som Metalcore, Emo, Poppunk och Hardcore. Genrér där flertalet Svenska artister tillhör världseliten och har en stor scen ute i Europa med Storbritannien och Tyskland i täten.

– Samtidigt som vi gör något viktigt och bra till förmån för Suicide Zero, så känns det jättekul att kunna presentera alla de här duktiga artisterna på hemmaplan. Många av banden är verksamma med en större fanbase utanför Sverige och de flesta av dem har aldrig tidigare släppt musik på Svenska, fortsätter Stoffe Johansson.

Nu på Fredag den 8 Januari, kan du lyssna på albumet via Spotify, Apple Music, iTunes samt förbeställa Vinyl, CD och kassett via hemsidan www.latarforlivet.se

– High 5ive Musics engagemang har varit över all förväntan. Musiken är fantastisk och det är så fint att folk vill hjälpa varandra att bidra till en positiv förändring. Bara genom att streama en låt på Spotify så är du med och gör skillnad, det kostar ingenting, säger Rickard Bracken, generalsekreterare på Suicide Zero.

Låtlista:
1. Noija – 5 Minuter (Malmö)
2. Aviana – Svag (Norrköping)
3. Those Without – Sand (Örebro)
4. Awake the Dreamer – Din Tid Kommer (Stockholm)
5. Allt Faller – (Du är så) Yeah Yeah, Wow Wow (Stockholm)
6. Dusty Miller – Svalkar vinden (Stockholm)
7. Torments – Bara Få Va Mig Själv (Stockholm)
8. ColdTears – Brinner i bröstet (Göteborg)
9. Marcus Vik – Lakan (Västerås)
10. Lakesides – Forever Young (Malmö)